Introductie

Ronald Koenders

Wat in de geest, ons brein, gebeurt heeft invloed op ons lichaam en omgekeerd. Lichaam en geest zijn een cybernetische eenheid, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat we denken heeft invloed op ons lichaam, vooral wanneer we vaak hetzelfde denken. Volgens een onderzoek hebben we 60.000 gedachten per dag. Het grootste gedeelte van die gedachten zijn dezelfde als de dag er voor en die dag daarvoor en daarvoor etc. Wanneer dit opbeurende positieve gedachten zijn dan is dat mooi! 

Helaas zijn veel mensen goed in het zichzelf geven van negatieve belemmerende boodschappen. "Ik kan dit niet." "Dit is moeilijk." "Ik ben lelijk." Etc etc.... Op deze momenten maken we hele sterke neurologische verbindingen die er voor zorgen dat we zelf, op onbewust niveau, sterk gaan geloven in wat we denken. Gelukkig zijn er een aantal krachtige manieren om deze neurologische verbindingen af te zwakken en daar nieuwe voor in de plaats te zetten.

Mijn naam is Ronald Koenders.

Geboren in 1961. Na een aantal jaren in loondienst gewerkt te hebben, heb ik gedurende dertien jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt. In het jaar 2000 ben ik gaan werken op een VMBO school. Daar ben ik onder andere werkzaam als docent, mentor en leerlingbegeleider. De hulp die leerlingen via de leerlingbegeleiding kunnen krijgen richt zich veelal op sociale en emotionele problemen, alle vormen van faalangst en gedragsproblemen. Bij deze hulp maak ik veel gebruik van NLP en RET. Naast school heb ik een coaching- en trainingsbureau. Bij EduCare te Tilburg geef ik als trainer regelmatig stukken training aan de cursisten van de NLP-practitioner en NLP-masterpractitioner opleiding.

Eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in wat maakt dat contact met de één zo gemakkelijk gaat en het bij een ander zo stroef kan verlopen, hoe het komt dat de één iets fantastisch vindt en de ander helemaal niet? Of dat de één iets kan en een ander het maar niet voor elkaar krijgt. Toen ik een jaar of 33 was kocht ik een boek over NLP. Dat boek heb ik met interesse gelezen en weer weggelegd, hard werken was voor mij toen toch belangrijker dan het lezen van boeken. 

Een aantal jaren later dienden zich, zoals bij veel mensen, een aantal gebeurtenissen aan die mij behoorlijk aan het denken hebben gezet. Tot nu toe was ik vooral commercieel bezig geweest, nu kwam ik er achter dat er meer is dan hard werken en vaak vergat te genieten. Na deze bewustwording ben ik me gaan verdiepen in lichaam en geest en hoe deze elkaar door communicatie beïnvloeden. Daar ben ik een aantal boeken over gaan lezen, boeken over positief denken, RET, NLP, Enneagram etc. Door het lezen begon ik me nog meer te interesseren in denkpatronen en strategieën, zowel bij mijzelf als bij anderen. 

Wanneer je veel met mensen werkt, in mijn geval ook veel met jonge mensen, kom je er al snel achter dat je door de manier van communiceren invloed kunt uitoefenen op de denkpatronen. Dat de wereld niet is zoals wij denken maar meer zoals wij zijn. De manier waarop wij de omgeving waarnemen bepaalt onze gedachte daarover. Omdat het erg leuk is om deze (jonge) mensen te enthousiasmeren en in veel gevallen een positievere kijk op zichzelf en op de wereld te laten ervaren, ben ik gerichte cursussen en veel workshops gaan volgen. 

Gecertificeerd tot:

 

   NLP practitioner

   NLP master-practitioner
   NLP Coach / Counselor 
   NLP trainer
   MatriXcoach
 
   Reiki I  & II In the original tradition of Dr. Mikao Usui
   Rots en Water trainer
 
Verder bekwaamd in: 
 
   Hypnose en Trance 
   R.E.T. Rationeel Emotieve Therapie
   T.A. transactionele analyse en rollenpatronen
   Combinatie NLP en ADHD & Autisme
   Voice Dialogue
   Sociaal panorama
   Systemische opstellingen
   Enneagram I & II
  
Meerdaagse NLP NHR™ DHE™ trainingen en seminars gevolgd van o.a. dr. Richard Bandler, John LaValle, Carl van de Velde e.a. 

De gevolgde cursussen en trainingen voldoen aan de eisen van de NVNLP, The Society of Neuro Liguistic Programming, de INLPTA en de IEA, International Enneagram Association.

Als lid van de NVNLP, de Nederlandse Vereniging voor NLP, lidmaatschapsnummer 9060, conformeer ik mij aan de door de algemene ledenvergadering opgestelde NVNLP-Beroepscode.

De Nederlandse Vereniging voor NLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Zij vormt een platform waar beoefenaars en geïnteresseerden van NLP in Nederland en België elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.