Tangen

Tangen, je hebt ze in ontstellend veel soorten en maten. Ze luisteren namen als revolverponstang, ankerbuigtang of kabelschoentang. De doe-het-zelver komt de meeste tangen nooit tegen, ze zijn gemaakt voor zeer specialistisch vakwerk. De soort Tangen bestaat uit twee families: de Kniptangen en de Grijptangen.

 

 

Combinatietang

Er is een tang die knipt Ún grijpt, de combinatietang. 

 

Zijkniptang

Kniptangen heten ook snijtangen, omdat de knip die de tang maakt een snijdende beweging is. De meeste kniptangen zijn naar de bekvorm vernoemd. De zijsnijtangen knippen draad met de zijkant van de bek door.

Kopkniptang

De kopknip- of voorsnijtangen knippen met de bekkop. De kopknipper gebruik je op plekken waar je met de zijsnijder niet bij kan. 

 

 

Grijptangen

Grijptangen verbuigen pijpen, trekken spijkers uit hout of houden draad onder spanning vast. Veelzijdig gereedschap dus, verkrijgbaar in vele vormen en maten.

 

Waterpomptang

De tang met het verstelbare scharnier en de geribbelde bek. Je kunt z'n bek groter of kleiner maken. Daardoor houd je greep op werkstukken van verschillende afmetingen. 

 

Pijptang

Prachtig loodgietergereedschap. Voor perfecte grip op leidingen. Zonder moeite grijp je met de pijptang dikke buizen vast.

 

Griptang

De snelklemtang of griptang met stelschroef pakt een werkstuk stevig vast zonder dat je hard hoeft te knijpen. Met een speciaal hendeltje maak je de tang weer los.

 

Nijptang 

De nijptang komt van pas als je spijkers uit hout gaat trekken. 

 

Rondbektangen

Rondbektangen buigen en vormen draad. In plaats van rondbektangen zijn er ook platbektangen. De naam zegt het al, bij een rondbektang zijn de bekken rond en puntig en bij een platbektang natuurlijk plat.

 

Maak nu de toets!